Logboek

Logboek

Onze avonturen

Op elk artikel kunnen jullie reageren door onder het artikel op "reacties" te klikken...

Op naar Gibraltar

SiciliëPosted by Nico Tue, May 24, 2016 12:14:07

17 mei 2016 7u : we gooien los. De steigers van Licata verwijderen zich langzaam van ons bootje. Een houvast waar we 6,5 maanden “gewoond” hebben. Oude bekenden hebben teruggezien, nieuwe vrienden gemaakt, waar we aangeschoven hebben aan tal van bbq’s, taarten gebakken, internationale spelletjes gespeeld hebben, verjaardagen gevierd en een Engelse vrijgezellenavond meegemaakt hebben, om nog maar te zwijgen van de ontelbare apero’s en etentjes op onze Snow Goose of op één of andere aangespoelde boot. Kortom “geleefd”.

Zes en een halve maand onderbroken door twee bezoekjes in België : eentje rond Kerst- en Nieuwjaar, en later een emotioneel verblijf van een maand met een geboorte, een huwelijk en een jammerlijk overlijden.

Eens terug in Sicilië werd de Snow Goose een weekje op het droge gezet voor onderhoud (wat gebudgetteerde zeilers als wij uiteraard zelf doen). En dan … begon het wachten. Wachten op de juiste wind die ons op weg naar Gibraltar, en de uitgang van de Middellandse Zee, van Sicilië naar Sardinië zou brengen. Dus lagen we met andere boaters te wachten tot Aeolus Oostelijke wind wou blazen. Maar… hij weigerde. Dagen aan een stuk blies het snoeihard uit het Westen. Dagen werden één week, werden twee weken, en uiteindelijk zagen we een piepklein weervenstertje welke ons tot aan de NW punt van Sicilië zou brengen. Dit was de dag dat we samen met de Belgisch-Hollandse catamaran Vasco da Gama het ruime sop kozen.

Enkele dagen later : we liggen in de baai van Favignana, een prachtig eilandje aan de hoek van Sicilië… te wachten (pfff). Maar geen nood : het vakantiegevoel is terug.

Tot in Sardinië!

  • Comments(3)//logboek.snow-goose.be/#post108