Logboek

Logboek

Onze avonturen

Op elk artikel kunnen jullie reageren door onder het artikel op "reacties" te klikken...

Over gewijzigde plannen ...

Laatste wijzigingenPosted by Nico Wed, September 28, 2016 13:48:37


Noem het een luxeprobleem, impulsiviteit, een leerschool, twijfel of gewoon zalige vrijheid.


Een luxeprobleem omdat we inderdaad door onze toch ietwat uitzonderlijke levensstijl de luxe hebben onze dagindeling zelf in te vullen. En niet alleen aangaande onze dagelijkse of wekelijkse agenda, maar in ons geval hadden we een iets groter en belangrijker keuze te maken.


Impulsiviteit omdat het maken van een wereldreis nu eenmaal enige impulsiviteit vergt. Havens worden ankerbaaien, korte dagtrips worden nachtelijke oversteken, uitgestippelde zeilroutes worden overnachtingen bij vrienden in een “echt” huis, ééndagsmarina’s worden vakanties van twee weken…

Je leert niet alleen jezelf en je partner beter kennen, maar je ontmoet vaak lotgenoten en luistert naar hun verhalen. En zo ontstaat uiteindelijk een (tussentijdse) balans. Dus hoop je naar de toekomst toe de juiste keuze te maken. Wij hebben immers die vrijheid (want daar gaat het tenslotte om bij het zeilen) .

En voor je het goed en wel beseft zijn we 4,5 jaren verder en sluipt de twijfel als een virus ons lichaam (en meer het mannelijke lichaam) binnen, om na dagenlang gepieker en nachten vol discussies, ten slotte uitgeroeid te worden, en tot een verassend besluit te komen:

Snow Goose en haar bemanning blijven nog een jaar langer in de Middellandse Zee!

Martinique, Curaçao en Barbados ruimen de baan voor Cartagena, Spanje. Dus zullen we de komende winter proberen te overleven op tapas, gazpacho, paella en sangria…

Of zijn al bovenstaande redenen gewoon excuses en is de echte reden omdat we jullie gewoon te veel zouden missen?

Hasta luego !

Ps We zijn in Belgie van 19/10 tot 13/11/16...

  • Comments(2)//logboek.snow-goose.be/#post109