Logboek

Logboek

Onze avonturen

Op elk artikel kunnen jullie reageren door onder het artikel op "reacties" te klikken...

Beter vermijden zeker ?

RandnieuwsPosted by Nico Tue, October 18, 2011 20:10:24
Met dank (?) aan Steven Denys...

"Duitse toerist opgegeten door kannibalen"

Gepost op 17 okt 2011, 13u04

Op Nuku Hiva, een afgelegen eiland in Frans Polynesië, zijn wellicht de lichaamsresten gevonden van een Duitse zeiler die is opgegeten door kannibalen. De 40-jarige Stefan Ramin was op traditionele geitenjacht vertrokken op het amper 2.800 inwoners tellende eiland maar keerde nooit terug.


Ramin en zijn vrouw Heike vertrokken in 2008 op wereldreis en wilden onder meer een paar maanden doorbrengen in Frans Polynesië. Zo wilden ze onder meer een traditionele geitenjacht meemaken. Ramin vertrok vorige week met een plaatselijke gids op jachttrip maar die keerde zonder hem terug.
De gids vertelde Ramins vrouw dat haar man gewond was en vroeg haar hem te volgen. Maar in plaats van Heike naar haar man te leiden, randde de gids haar aan en bond haar vast aan een boom. Heike kon gelukkig ontsnappen en alarmeerde de politie.

Agenten ontdekten niet veel later menselijke resten in de as van een vuur. Verder dna-onderzoek moet definitief uitsluitsel brengen maar iedereen gaat ervan uit dat de Duitse zeiler het slachtoffer werd van plaatselijke kannibalen. De gids die hem naar de menseneters leidde, is overigens nog steeds voortvluchtig.

Nuku Hiva is een van de eilanden van Frans Polynesië, waarvan Tahiti het bekendste is, en ligt in de Stille Oceaan. Tot in de 19de eeuw hoorde kannibalisme er tot de orde van de dag. Zo schreef de Amerikaan Herman Melville van ‘Moby Dick’ ooit dat hij Nuku Hiva in allerijl had verlaten omdat hij vermoedde dat de bewoners hem aan het vetmesten waren voor een feestmaal. (AH)

  • Comments(2)//logboek.snow-goose.be/#post13