Logboek

Logboek

Onze avonturen

Op elk artikel kunnen jullie reageren door onder het artikel op "reacties" te klikken...

Eerste indrukken

GriekenlandPosted by Sonja Thu, May 29, 2014 17:52:00

Na een paar verwaai-lig-dagen in Marzamemi (klein, gezellig vissersdorpje op Sicilie) en in Santa Maria di Leuca (heel woelige haven maar met een prachtige ligging in de hiel van Italie) met tussendoor een ankerstop in Syracusa en de verovering van de Etna (vanuit Riposto) zijn we aangekomen in het paradijs….euh…. Griekenland.

Een aantal baaien in Corfu zijn al verkend en de papierwinkel in het havenkantoor en bij de haven autoriteit, om Griekenland binnen te mogen is in een half uurtje geklaard in Gouvia marina, net naast Corfustad.

Het eiland hebben we ondertussen ook met de scooter verkend waarbij we oa ook het paleis van keizerin Elisabeth, beter gekend als Sissi, bezochten.

We lagen een paar dagen voor anker aan de voet van het kasteel van Corfustad. Alwaar we op 25 mei “verplicht” uit eten zijn geweest, om de nodige (Visa-betaling) bewijsstukken te verkrijgen zodat we kunnen we bewijzen dat we toen NIET in Belgie waren en dus niet konden gaan stemmen. Leuke bijkomstigheid toch die stemplicht! J

We kregen een paar dagen geleden het gezelschap van een bevriende boot, de “Isabel” met Vic en Christine aan boord. Mensen die we vorige winter in Licata leerden kennen.

Samen zijn we naar een ander paradijselijk plaatsje gevaren op het vasteland, nl Mourtos. Tijdens het kleine oversteekje liet 1 van onze waterslangen los en is al ons dierbaar, drinkbaar water uit de watertanks naar buiten gevloeid. Maar niet getreurd want Vic heeft jerrycans aan boord (dit staat nu ondertussen ook op ons boodschappenlijstje!) en de beide mannen zijn al hun charmes gaan uitproberen in het nabijgelegen strandhotel… en waarlijk, ze kregen de goedkeuring om zoveel water te tanken als ze maar willen. Heel uitzonderlijk want drinkbaar water is hier kostbaar. En op die manier zijn we nu niet verplicht om in een (dure) haven te gaan liggen maar lekker achter ons ankertje te blijven dobberen.

Maar ieder huisje=paradijsje heeft zijn kruisje: tijdens het overbrengen van het drinkwater met de dinghy gingen de hemelsluizen (na weken droogte) open en kreeg Nico er nog een gratis douche bovenop.

Omdat het hier zo vredig en rustig is, hebben we besloten om hier nog een paar dagen te blijven en de buien (die er volgens de weersites nog aankomen) te laten voorbijtrekken.

De rest van Griekenland zal nog eventjes op ons moeten wachten.  • Comments(7)//logboek.snow-goose.be/#post80