Logboek

Logboek

Onze avonturen

Op elk artikel kunnen jullie reageren door onder het artikel op "reacties" te klikken...

Hemels !

Het vertrekPosted by Nico Thu, May 17, 2012 00:08:45

Oef, eindelijk enkele lege minuten gevonden om een aantal lijntjes voor jullie neer te pennen.

Om te beginnen willen wij iedereen bedanken die ons zaterdag onder een stralende hemel een ONVERGETELIJK afscheid bezorgden. Zo’n massa mensen hadden wij nooit verwacht. Pontons die onder water liepen, klikkende en flitsende fototoestellen, vlaggen en wimpels rondom, getoeter, zwaaiende en roepende vrienden, handgeklap bij het verlaten van de steiger, gejuich langs beide zijden van de havengeul, rennende fotografen naar het einde van de pier, escorterende boten met toffe gasten aan boord, begeleiding tot buiten de koppen onder het al ziende oog van onze havenmeester en zijn knechten, gewoon … prachtig !!! Dank hiervoor !!!

Tot zover het tastbare, het waarneembare. Het emotionele is een ander verhaal…

Natuurlijk vloeiden er tranen. Afscheid nemen is nooit prettig en hoort bij het moment en is daardoor zéér intens. Triestig omdat we misschien wel voor een héél lange tijd familie en vrienden zullen moeten missen. We wensten dat het anders kon. Schrik om de genomen keuze. Zal dit wel goed komen ? Zijn we niet te egoïstisch in onze plannen ? Hebben we aan alles gedacht ? Enzovoort, enzovoort… Maar we waren terzelfder tijd ook blij omdat een droom in vervulling ging. Jàren hebben we hier naar toe geleefd en die zaterdag, dat moment om 17u gooiden we effectief de trossen los om de wereld te gaan verkennen. Tijdens onze afvaart hebben we ook onmerkbaar de wekenlange stress achtergelaten op de pontons. Een overvloed aan emoties dus samengebundeld in een herinnering die wij nooit zullen vergeten! Dank aan de vnz : vanaf nu zijn wij niet alleen Vrije Noordzee Zeilers, maar ook Vrije Wereld Zeilers !

Nà een rustige zeiltocht naar Oostende werden wij opgewacht door een kleine schare vrouwelijke fans en mijn jongste broer, die onmiddellijk begrepen dat er moest gewerkt worden aan een oplossing voor de enorme voorraad cava en champagne J. Die avond hebben wij waarschijnlijk voor de laatste keer echte Belgische frieten binnengespeeld…

Zondag stond in het teken van onze familie en voornamelijk om onze moeders nog eens in de bloemetjes te zetten tijdens een etentje. Afscheid nemen van onze kinderen en ouders viel ons zwaar, zowel voor hen als voor ons. ’ s Avonds werden de tranen weggespoeld met liters bubbels…

Maandag trotseerden wij dan een felle wind alsook een sterke stroming recht op de neus, om nà een kleine 2 uur Nieuwpoort te bereiken om daar nog even uit het water te gaan bij Ship Support voor een kleine herstelling. Gelukkig hebben we vrienden die net nu op vakantie zijn in Nieuwpoort en konden we van hun gastvrijheid genieten. Nachtelijk ladderkruipen om ergens achter een container pipi te gaan doen, werd ons bespaard. Hun auto werd ook nog eens geleend om nog ’t een en ’t ander op te gaan halen. Waarvoor onze eeuwige dank Boel en Beest!

Nu ik dit schrijf zijn we woensdagavond en ligt de Snow Goose rustig te dobberen in de Wsklum te Nieuwpoort. De water- en dieseltanks zijn vol. Het weer en de te varen route bekeken en uitgetekend. Neem het van ons aan : Snow Goose verlaat morgen België. Op naar Brighton (Engeland) !

  • Comments(10)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martine en Geert Mon, May 21, 2012 13:18:31

Hallo Sonja en Nico,Nog maar eens een goede reis, veel zeilplezier. Wees voorzichtig en val niet over boord. Tenzij om te zwemmen of te duiken natuurlijk. Wij wensen U verder nog veel plezier en een prachtige tijd vol avontuur en met zo weinig mogelijk pech aan de boot. Wij zullen op het droge de wacht houden en van uit Ruddervoorde de avonturen zoveel mogelijk proberen op te volgen. Het ga jullie goed. (tot weerzien, maar dit is nu natuurlijk nog een beetje te vroeg.)Goede vaart,Martine en Geert

Posted by Jef Sun, May 20, 2012 22:15:15

Hallo snow goosters,

wij waren er zaterdag niet bij en toch waren we er de ganse dag wel bij;En om 5u plaatselijke tijd hebben we getoost op jullie vertrek,jullie voor velen onbegrijpelijke passie,en op een goeie start,wereldvaart en afloop (maar dat is nog veel te ver af!

"Koppel maakt wereldreis met zeilboot" hangt naast ons bed omdat we 2 toffe mensen nooit meer zouden vergeten.

Hou ons op de hoogte waar jullie dobberen rond juli/augustus.

We komen met de mobilhome want aan 2 zeezieke mensen heb je toch niets!!!!!!

Karien en jef

Posted by Eddy Van Eenoo Fri, May 18, 2012 15:02:43

Hoi Poulains,

Heb je al terug geen goesting naar lekkere Belgische frietjes (van Bolle)? waarschijnlijk toch wel een beetje. Ondertussen komt Melantho tornooi 25 jaar snel dichterbij. De strange shotters zullen gemist worden. Geniet van jullie droom en be careful !!

Posted by tante marleen Fri, May 18, 2012 00:05:17

AHOY DE WIND VANACHTEREN HE .

Posted by dorine Thu, May 17, 2012 21:37:57

Dag Sonja & Nico

Jullie start is nu al begonnen hé Laat jullie naar eens goed gaan hé Vandaag zijn we ook gaan duiken en toen ik alm die zeilboten zag passeren ik zat daar als stand-by terwijl de gasten in het zand zaten te duiken hé naar het weer was goed Ik wens jullie heel veel plezier hé Als je terug hier bent voor je dochter laat eens wat weten hé anders ook hé

Groetjes hé dorine & jean marie

Posted by Carl-Ingeborg Thu, May 17, 2012 19:32:19

Hallo Sonja & Nico,

Jullie start hebben we meegemaakt in onze gedachten. Jullie krabbels lezen we graag en dromen dan even mee...

Hebben jullie wat zon over, zend er dan maar een beetje naar hier. Tot we dan zelf naar de zon vertrekken. Dan nemen we het van jullie een beetje over.

Afspraak in december in Indonesië ? Ja, dan zitten wij terug ginder, we starten in Bali. Lombok, Java en Borneo staan op het verlanglijstje.

Maar we volgen eerst nog jullie belevenissen en zullen alles gretig lezen.

Vaart welle en gelukkig.

Groetjes vanuit Roeselare!

Ingeborg & Carl

Posted by Jan Vlaeminck Thu, May 17, 2012 13:55:01

Aan de reizigers met een doelDat de wind jullie brengen zal naar alle windstreken vol spanning en schoonheid.Dat de goden jullie welbehagen in de schoot van moeder natuur.De zee ruist maar door, zonder twijfel één van de mooiste oergeluiden.Kijken, ruiken, voelen met volle teugen, iedere dag weer opnieuw.Het gaat jullie goed. Vaart wel en schoon de weidse natuur tegemoet!Vele groeten,Jan en Anneke

Posted by Lothar Thu, May 17, 2012 09:52:22

Hallo Sonja & Nico,

Spijtig genoeg heb ik jullie start moeten missen, maar mijn hart en gedachten waren bij jullie, het is dan ook via deze weg dat ik jullie een behouden vaart en een gelukkige reis wil toewensen.

Je mag er zeker van zijn dat wij jullie exploten met veel aandacht zullen blijven volgen en telkens zullen meeleven met jullie belevenissen.

Wij zien al met een tikkeltje jalouzie uit naar jullie volgende verhaal.

Behouden vaart

Jeanine & Lothar

Posted by Karl Debaene Thu, May 17, 2012 09:17:13

Ge weet toch dat je daar links moet varen he...?

Posted by Luc Baert Thu, May 17, 2012 05:46:01

Het gaat jullie goed en de gr in Brighton,ik was er ook verleden jaar in nov.Nu pas terug van Sharm(Egypte).Gr en vooral veel zeilplezier.Gr Luc